Jovanca DierenfysiotherapieHonden- ,Paarden- en Ruiterfysiotherapie + rijles
 

Rijles en Coaching
De lessen zijn opbouwend en enthousiast en zonder oordeel over de kwaliteiten van jou of je paard. 
Belangrijk is dat ik kijk en met jou op zoek ga naar de beste mogelijkheden om jullie verder te helpen!
Privélessen zijn gericht op definitieve oplossingen en lange-termijn resultaten!
Wat hebben jij en je paard nodig hebben om door te kunnen groeien naar 'the next level' ?
Je krijgt begeleiding bij oefeningen gericht op grondwerk, longeren, gedragsverbetering, dressuur, werken in vrijheid. Het is goed om zelfstandig na te leren denken, over welke oefeningen handig zijn op een bepaald moment. 
Je krijgt tips om thuis zelf verder te trainen, waardoor de les vele malen effectiever is dan een gewone les.
* Het is ook mogelijk om lessen op afstand te volgen Het enige wat je hiervoor nodig hebt is goed internet, oortjes en iemand die de camera vasthoudt. Ook werkt het prima met een pivo (telefoonhouder die meedraait met de beweging, welke u op de foto ziet).

Training/rijles ruiter en paard op een verantwoorde manier,  waarin 3 disciplines gecombineerd worden.
- Orun (dressuur) bevoegdheid om rijles te geven.
- Extra aandacht voor houding en zit van de ruiter door geoefend oog van fysiotherapeut
- Paardenfysio kijkt of het paard geen restricties ervaart.
- Specialisatie rijlessen en grondwerkoefeningen op de  Parelli/ Natural Horsemanship wijze
Door de combinatie van mijn werk als fysiotherapeut,  paardenfysiotherapeut en instructeur kan ik ruiters optimaal laten presteren.

De basisprincipes van paardentraining en het plezier wat je daarna samen met je paard ervaart!

Om met paardentraining te beginnen, moet je beginnen met het begrijpen van de aard van het paard. Paarden zijn van nature prooidieren en hierom van nature bang voor mensen, omdat wij roofdieren zijn. 
Veel paarden leven in een vrijwel constante staat van zelfbehoud en hun handelingen worden vaak bestempeld als ‘slecht’ (bokken, steigeren, op hol slaan, bijten, schoppen, moeilijk te vangen zijn, terugtrekken, weigeren in trailers of andere kleine ruimtes zoals paarden te laden).
De eerste stap is dat je de dingen vanuit het standpunt van het paard gaat bekijken. Om dit te kunnen doen, moet je de paardenpsychologie begrijpen: hoe paarden voelen, denken, handelen en spelen. Om de psychologie van het paard te begrijpen, moet je eerst zijn perspectief op overleven begrijpen. Paarden denken niet op dezelfde manier als mensen of honden. Leer eerst te denken als een paard.
De tweede stap is spelen, dus spelletjes doen met de paarden. Dit kan zodra hij zich veilig voelt. Paarden zijn uiterst speelse en sociale dieren. We moeten een paard bewijzen dat, ook al zien we eruit en ruiken we als een roofdier, we hem geen pijn willen doen. 
Weetje
Paarden hebben de behoefte om bij de kudde te blijven en voelt zich aangetrokken tot andere paarden. De kudde staat voor veiligheid en als een paard zich ook maar enigszins onzeker voelt, zal hij altijd in de gaten houden waar de kudde is of proberen er weer bij te komen.Een andere weergave van de kudde is de plaats waar uw paard woont: de schuur of de weide. Hij heeft geleerd zich daar veilig te voelen en zal graag terugkeren, wanneer hij zich onveilig, ongemakkelijk of gestrest voelt.

Wanneer een paard weet dat jij jouw leiderschap serieus neemt, des te minder heeft hij het nodig om de veiligheid van de kudde op te zoeken en zullen veel zaken veel gemakkelijker gaan.

 

Nu we hebben vastgesteld dat paardentraining begint met het begrijpen van de aard van het paard, hebben we  een programma nodig om ons te helpen meer te leren over wat natuurlijk is voor paarden en om de kloof tussen prooidier en roofdier te overbruggen. Het Parelli Levels-programma heeft ook mij vooruit geholpen! Inmiddels heb ik mijn eigen paard(en) op deze wijze beleerd en ervaar ik de ongekende mogelijkheden die deze wijze van trainen biedt. Door de trainingen, maar ook door gewoon te leren van mijn paard(en) heb ik mijn eigen visie ontwikkeld en leer ik nog iedere dag bij tot mijn grote plezier. 

Sta jij ook open om op een andere wijze met je paard om te leren gaan, wil jij ook een super contact met je paard?

 

Ben je geinteresseerd en wil je eens komen kijken hoe ik met mijn paard werk? Je bent van harte welkom!
Ook bestaat de mogelijkheid om samen met gelijkgestemde stalgenoten de basisprincipes van goed leiderschap te leren, waardoor je je paard beter zult begrijpen.
Je zult verbaasd zijn over de mogelijkheden en het plezier wat je er aan beleeft!
Mail me via info@dierenfysio-jovanca.nl  of vul het contactformulier in. Ik plan graag een afspraak in om te kijken wat ik voor jou of jullie kan betekenen.

Geef je op voor workshop Houding en Zit voor Ruiters!  € 70,- , met daarbij een persoonlijke analyse. Eerst oefenen op Joker, het simulatiepaard en daarna rijles met de nadruk op jouw houding! De workshop is op zaterdagochtend 30 november en in totaal duurt de workshop 1 uur. De rijles vindt plaats in groepjes van maximaal 4 personen. Kim, ook een ruiterfysiotherapeut, oefent met u op Joker, Jovanca geeft u les op uw eigen paard. We werken samen toe naar een goede houding, waar je je leven lang plezier van hebt! Locatie: manege de Nijgraaf in Westervoort.